Guerlain Shalimar parfum

Het Huis van Guerlain werd opgericht in het jaar 1828 en werd beheerd door de familie Guerlain tot 1994. Daarna kwam het in handen van de beroemde LVMH groep een Franse Multinational dat investeert in super de luxe merken. Guerlain is een echte parfum familie sinds jaar en dag! Guerlain heeft een rijke historie, het merk ontwierp Eau Imperiale, een heerlijk rijk geurende eau de cologne. Deze geur werd in 1953 ontwikkeld voor de Keizerin Eugenie van Frankrijk. Guerlain is een van de oudste parfumhuizen ter wereld.

Guerlain heeft in alle jaren al heel veel parfum ontwikkeld en dat zijn er meer dan300! Naast parfum ontwikkeld het merk ook cosmetica en huid -verzorgings artikelen. Pierre-François Pascal Guerlain richtte in 1828 het parfumhuis Guerlain op in de stad van de liefde en het licht, Parijs en direct werd dit en groot succes. Parijs was natuurlijk een goede keuze al snel volgenden de modehuize als: Chanel, Dior en Yves Saint Laurent. Parijs werd de modestad van de grote luxe merken.

Guerlain Shalimar parfum aanbieding

Guerlain Parfumier

Hij was ook de eerste meester parfumeur van het Huis van Guerlain. Later betrok hij zijn zoons erbij, Aimé en Gabriel en samen ontwierpen zij voor een aantal Europese vorstenhuizen. Na het overlijden van de vader namen de twee zoons het bedrijf over. Samen met hun vader ontwierpen zij zelfs voor de keizer Napoleon de III van Frankrijk, voor koningin Isabella van Spanje en Koningin Victoria van Engeland, een mooie lijst van klanten dus. Doordat de twee zoons het vak van kinds af aan hebben meegekregen was het vanzelfsprekend dat na het overlijden van de vader de mannen het bedrijf overnamen.

Aimé werd de tweede parfumeur in het bedrijf en Gabriel de manager. De bijzondere geur Jicky dat Aimé in het jaar 1889 ontwikkelde met een mix van natuurlijke en synthetische ingrediënten, mocht als eerste het label ”parfum” dragen. Ook de zoon van Gabriel, Jacques kreeg de smaak te pakken en werd de derde parfumeur van Guerlain. Bijna iedereen kent de klassieker ‘Guerlain Shalimar’ uit 1925 wel, de geur is ontwikkeld door Jacques en is een wereldberoemde geur geworden.

Het stokje werd keer op keer doorgegeven en nu was het de beurt aan Juan-Paul Guerlain, die het vak weer overnam van zijn opa Jacques Guerlain. Hij heeft zijn steentje bijgedragen aan de herengeuren Vetiver in het jaar 1959 en de geur Habit Rouge in 1965, Jean Paul Guerlain was de laatste meesterparfumeur van het Huis van Guerlain en bracht in 2009 nog Idylle op de markt.

Het parfumhuis Guerlain werd van de hand gedaan en kwam in het bezit van LVMH. Jean- Paul bleef er werken als parfumeur tot 2002 samen met andere gerenommeerde parfumeurs van buitenaf. Tot zijn pensioen in 2010 had hij de taak om de medewerkers goed te adviseren. Guerlain ontwikkeld ook make-up en verzorgings- producten, zoals de beroemde Terracotta bronzer,( een absolute legende en een echte musthave! Al sinds 1984 een mythisch product en geïnspireerd op een reis naar het hart van de woestijn.

Met deze bronzer van Guerlain creëer je direct een sun-kissed glow op je gezicht), en de zeer bijzondere Meteorites powder van Guerlain, (een losse poeder die verwerkt is in losse veelkleurige parels, met de heerlijke geur van viooltjes maken het gebruik van deze wonderparels nog leuker! De egale en natuurlijke afwerking maakt dat de huid straalt en lekker zacht aanvoelt.) en natuurlijk de Kiss Kiss Lipstick van Guerlain. ( met deze lipstick worden je lippen heerlijk zacht en ogen ze voller dankzij de geheime formule van het merk Guerlain.

Guerlain geuren

Guerlain La Petite Robe Noire is een zoete, zachte en kruidig parfum met invloeden van vanille en amandel. De basis van La Petite Robe Noire Eau de Parfum bestaat uit krachtig anijs, vanille, iris , patchoeli en de tonkaboon. Deze geur is zeer glamorous en natuurlijk gecreëerd door het Huis van Guerlain. Deze Eau de parfum is verkrijgbaar met een inhoud van 30ML / 50ML / 100ML

Guerlain Shalimar is de eerste oriëntaalse geur van Jacques Guerlain hij werd geïnspireerd door de keizer Shah Jahan die ontzettend verliefd werd op Mumtaz Mahal de bouwde zeer bijzondere tuinen van Shalimar voor de prinses. Met topnoten van ceder, mandarijn, citroen en bergamot en het hart van jasmijn vetiver en roos en de basis van vanille, wierook en de tonkaboon maakt deze parfum haast een verslavende geur! Deze Eau de parfum Shalimar van Guerlain is verkrijgbaar met een inhoud van 30ML / 50ML / 90ML

Guerlain Vetiver is een frisse houtachtige eau de toilette en bevat nootmuskaat, neroli, bergamot, tabak en citroen als hoofdnoot, de hartnoot is gevuld met anjer, iriswortel, sali, vetiver, peper en sandelwood en de basis van Guerlain Vetiver bevat eikenmos, amber, tonkabonen en leder. Een heerlijk parfum dat weer eens iets anders is dan de andere geuren die er op de markt zijn. Deze frisse eau de toilette ruikt naar de geuren van gewassen linnen en ochtenddauw, het is licht en onopvallend aanwezig de geur blijft lang hangen en je hebt er maar zeer weinig van nodig. Deze eau de toilette is verkrijgbaar met een inhoud van 50ML / 100ML

9.5 Totaal Score

Plaats een review
We will be happy to hear your thoughts

Plaats een commentaar/opmerking